Cloverley

Kuollut 11.01.2019

K.B. Double Z
ktk-II   ERJ-I   FC

Mustanruunikko 170cm Zangersheideori

s. 01.04.2018 8-vuotias
VH18-272-0034

Omistaa Kida, VRL-08368
Kasvattanut Hoelkalbers Z's

Estepainoitteinen, re 160cm
Ominaisuuspisteet 6698.7, tasolla 11

Saavutukset

20.08.2018 Kantakirjaustilaisuus, ktk-II (18 + 18 + 18 + 17 = 71 p.)

31.12.2018 ERJ:n laatuarvostelu, ERJ-I (6,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 101,5 p.)

15.06.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, First Champion (71,111%)

 

K.B. Double Z alias Tupla tuli minulle alunperin Silvertopiin kasvattajaltaan Hoelkalbersin siittolasta, Belgiasta. Silvertop toimi tänä aikana hyvin pienen aikaa oriasemana ja olin hankkimassa muutamia eksoottisempiakin puoliverirotuja tallin orivalikoimaan. Perustettuani Cloverleyn, Tupla ja muutama muu Silvertopin hevosista muutti sitten meille asumaan. Tuplan ansiosta kiinnostukseni zangersheideihin on vain kasvanut ja nykyään tallistamme löytyy jo useampi yksilö tämän rodun edustajia.

Tupla on kaunis, hurmaava ja hyvätapainen herrasmies. Ori on luonteeltaan todella kiltti, oikea sellainen halinalle ja mammanmussukka. Ori tulee aina korvat höröllä karsinanluukusta kurkistamaan, kun kuulee tuttuja ääniä. Harjatessa Tupla seisoo rauhallisesti aloillaan ja antaa harjata itsensä läpikotaisin. Ei haittaa vaikka harjaustuokio kestäisi tunninkin verran, sillä Tupla vain nauttii saamastaan huomiosta ja pysyy hievahtamatta paikoillaan. Satuloiminen, suitsien laittaminen, kavioiden putsaus, kengitykset, rokotukset, hampaiden raspaaminen, you name it, kaikki hoituu tämän hevosen kanssa kuin tanssi. Taluttaessa Tupla matelee mielummin taluttajansa perässä, kuin juoksisi kintut ojossa kolme metriä liian edellä.

Ratsuna Tupla on taitava ja simppeli. Senkun kiipeät kyytiin, otat ohjat käteen ja käsket orin liikkeelle pienellä pohkeiden painalluksella, vähän kun starttinappia painaisi. Loppu tulee kuin itsestään. Tupla kantaa itsensä hyvin, liikkuu pyöreässä muodossa ja on kevyt suustaan sekä jalalle. Orin ratsastaminen on joka kerta erittäin miellyttävää ja leppoisaa. Tuplan kanssa ei tarvitse huhkia sen eteenpäinliikkuvuuden kanssa, eikä pelätä turhia koikkaloikkia maneesin nurkissa, se ei tunnu pelkäävän mitään ja aina on rohkeana kokeilemassa uusiakin tehtäviä tai paikkoja. Hypätessä Tupla odottaa rauhassa tulevaa hyppyä ja ylittää esteet mallikkaasti. Orilla on kelpo tekniikka ja se on varovainen jaloistaan. Tuplaa ei jännitä minkään näköiset esteet, johtimet tai kukkapuskat esteiden vierellä, vaan se hyppää kaikki esteet mitä ikinä sen nenän eteen vain laitetaan.

Kilpailupaikalla ori käyttäytyy hyvin. Ori matkustaa useimpien hevostemme tapaan asiallisesti, eikä aiheuta ongelmia millään tasolla. Verryttelyt sujuvat Tuplalta helposti, sillä se ei ota stressiä muista ratsukoista, vaan keskittyy täysin omaan työskentelyynsä. Radalla ori on vikkelä jaloistaan ja nopea kääntymään, selvästikin loistava aikaratsastusluokkien hevonen.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Du Bois Z Du Bourbon Z De Bourgogne     BWP
Xbitter Z
Kierk Vienna Z Keizer Z
Maeght Z
Eau de Vie Z Earwig Z Ealot Z
Ulana de Relles     sf
Dorothea Z Dobrodej Z
Vostruha Z

Du Bois Z
Eau de Vie Z

ZANG o. Desperado Clover Z s. 12.06.2018 e. K.B. Red Sparrow Z
ZANG o. Dexter Clover Z s. 01.09.2018 e. Bahia van Cor Z
ZANG t. Dory Clover Z s. 05.11.2018 e. Tiara Clover Z

 

Näyttelytulokset

21.06.2018 VSN Duán Stable, RCH 10p.

 

VPV-Cup sijoitukset   1 kpl

31.10.2018 Lokakuun VPV-Cup, 160 cm: 4/33

 

Päiväkirja

Nyt on kulunut tasan viikko siitä kun Tupla oli loukannut jalkansa. Ori oli jo muutamassa päivässä täysin puhdas liikkeiltään ja jalka ei näyttänyt vaivaavan sitä enää lainkaan. Säästyimme siis onneksi pahemmalta, eikä tarvinnut lähteä klinikalle tutkimuksiin! Annoimme orin kuitenkin levätä viikonloppuun asti rauhassa ja nyt se aloittaa taas työnteon ja palaa melko pikaisesti takaisin normaaliin ratsastukseen sekä liikutukseen. Tupla on ollut muuten oikein tyytyväinen pikkulomailustaan ja vapaapäivistään, että saa nähdä kuinka mielellään se palaa takaisin töihin.. :D Onneksi ori on niin positiivinen luonteeltaan, että todennäköisesti se on taas yhtä pirteä ja tyytyväinen työskentelijä kuin aijemminkin. Turhaa pöllöenergiaakaan ori tuskin on itselleen kerännyt, kun ei ole sen tapaista yhtään.

Voi hemmetti sentään! Tallityöntekijämme soitti tänään aamuisella minulle, että Tupla näyttäisi ontuvan oikeaa etujalkaansa hieman. Hän oli viemässä oria tavalliseen tapaan tarhaan, mutta Tupla käveli huonosti, joten ori talutettiin takaisin karsinaansa. Hörppäsin aamukahvit naamaan ja lähdin lompsimaan kohti tallia. Talliin päästyäni kävin tarkistamassa Tuplan jalan, jossa ei näkynyt mitään ulkoisia loukkaantumisen merkkejä, eikä jalka juurikaan ollut lämmin. Ehkä ori on eilen tarhassa juostessaan venäyttänyt sen jotenkin.. Tällä hetkellä en kyllä kaipaisi mitään turhia loukkaantumisia nyt yhtään kellekään, kun laatuarvostelut ovat lähestymässä. Konsultoin puhelimessa vielä eläinlääkärin kanssa, että Tupla saa nyt levätä pelkästään ja jos ontuminen ei lopu, niin tullaan käymään klinikalla tutkimuksissa.

Tuplis arvosteltiin juuri muiden hevostemme kanssa uudessa, lähinnä arpaonneen perustuvassa arvostelulafkassa, Rate My Ponyssa. Arvostelu on ihan super hauska ja se laskee hevoselle pisteet todella useasta eri osa-alueesta luonteesta ja liikkestä rakenteeseen yms. Tuplan osalta arvostelu meni kuitenkin hieman penkin alle, sillä ori sai varsin kehnot pisteet kaikista osa-alueista. Ori sai yhteensä pisteitä 848 ja 2 Star Prospect palkinnon. :D Parhaimmat pisteet ori sai päästään, kaulastaan ja etuosastaan. Huonoimmat pisteet tulivat tempperamentista. Noh, sen sitä saa kun kuskaa hevosia tälläiseen arvosteluun, jossa pisteet arvotaan. Parempi tuuri sitten Tuplan jälkeläisillä toivottavasti. Tämähän vaikuttaa siis jälkeläisten pisteisiin jossain määrin, mikä pistää miettimään mitä hevosia kannattaa ja ei kannata käyttää jalostuksessa. Itselläni tämä ei nyt ainakaan vielä vaikuta kasvatussuunnitelmiini juurikaan, mutta mistäs sitä tulevaisuudessa sitten tietää.

Seuraavaksi olisi luvassa kuulumisia Tuplan meriiteistä, tähän mennessä kerätyistä palkinnoista ja tulevista mittelöistä. Kesäkuun puolivälissä Tuplan kanssa pyörähdettiin Ratsuhevosten laatuarvostelussa. Ori pärjäsi tilaisuudessa ihan kivasti ja se palkittiin First Championilla, prosentein 71,111%. Seuraava etappimme oli sitten kantakirjaustilaisuus elokuun lopulla, johon ori sai osallistumisoikeuden kesäkuun Duán Stablesissa järjestetyistä VSN:n alaisista näyttelyistä. Tuplis palkittiin tuolloin Duán Stablesin näyttelyissä RCH:lla. Kantakirjaustilaisuus sujui Tuplan osalta myös mukavasti, sillä ori sai ktk-II palkinnon ja pisteitä seuraavanlaisesti: 18 + 18 + 18 + 17 = 71 p. Nyt Tuplaa aletaan valmistelemaan kohti ERJ:n laatuarvostelua, jossa tähtäimenä meillä on vaatimattomasti ensimmäinen palkinto. :) Yritän saada myös meidän Cometin yhtäaikaa valmiiksi, jotta pojat voivat osallistua samaan tilaisuuteen.

Tuplan ensimmäinen jälkeläinen on syntynyt tänään, 12. kesäkuuta vuonna 2018! Kyseessä on meillä Cloverleyhin syntynyt zangersheidevarsa, joka on sukupuoleltaan ori ja nimekseen se sai Desperado Clover Z. Varsan emä on myöskin Cloverleyssa asuva, Hoelkalbers Z's:n kasvattama zangersheidetamma K.B. Red Sparrow aka Varpu. Varsominen oli sujunut ilman mitään ongelmia ja sekä varsa, että emätamma voivat todella mainiosti. :) Varpu on osoittautunut erittäin huolehtivaiseksi ja tarkaksi pienokaisensa suhteen. Desperado on jäämässä Cloverleyhin asumaan ja siitä kaavaillaan tulevaa rusettihaita isoille esteradoille, kapasiteettia siltä varmasti kyllä löytyy ainakin sukunsa puolesta. Kilpailu-uran jälkeen sillä on edessä siitosorin tehtävät ja olisi oikein mukavaa, jos ori pääsisi jatkamaan näitä Tuplan hienoja sukulinjoja eteenpäin.

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics       virtuaalihevonen / a sim-game horse