Cloverley

Kuollut 11.01.2019

Comet van Cor Z
ktk-II   ERJ-I   FC

Tummanruunikko 167cm Zangersheideori

s. 03.05.2018 8-vuotias
VH18-272-0051

Omistaa Kida, VRL-08368
Kasvattanut Stal Corbais

Estepainoitteinen, re 160cm
Ominaisuuspisteet 6757.96, tasolla 11

Saavutukset

20.09.2018 Kantakirjaustilaisuus, ktk-II (18 + 18 + 18 + 19 = 73 p.)

31.12.2018 ERJ:n laatuarvostelu, ERJ-I (7,5 + 42 + 20 + 20 + 14,5 = 104 p.)

31.07.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, First Champion (66,667%)

 

Toukokuun viimeisenä päivänä, vuonna 2018, komea zangersheideori Comet van Cor Z muutti Cloverleyhin suoraan kasvattajansa tallista Stal Corbaisista. Ori saapui meille yhdessä zangersheidetamma Bahia van Cor Z kanssa ja kaksikko sopi kuin nenä päähän vahvistamaan vielä melkoisen pientä zangersheidelaumaamme. Comet tulee hienosta yksipolvisesta suvusta, josta löytyy kaukaisuudessa myös ripaus hannoververta.

Comet on aika kovapäinen ja junttura kaveri. Ori jaksaa kokeilla kepillä jäätä joka ikinen päivä ja se vaatii todella tiukan kurin, jotta ori ei kuvittelekaan pääsevänsä niskan päälle. Hoitaessa ja käsitellessä Comet pidetään aina kiinni, mielellään kummaltakin puolelta. Parasta onkin varustaa ja laittaa ori vikkelään valmiiksi ratsastukseen hoitopaikalla. Comet ei ole kuitenkaan ilkeä tai häijy luonteeltaan, enemmänkin sellainen nuori, rajoja kokeileva ja uhmakas pikkuherra, joka luulee itsestään hieman enemmän kuin mitä on. Esimerkiski Comet saattaa yllättäen napata kevyesti hampaillaan kiinni takista, housuista, hupusta, tai mistä tahansa mihin se salamannopeana hampaansa vain ehtii iskeä. Tällöin kunnon ärähdys tepsii yleensä heti ensimmäisellä kerralla, mutta joskus käsky kantautuu kuin kuuroille korville ja hetken päästä ollaan taas yrittämässä uudestaan. Taluttaessa Comet on aika rauhaton ja haluaisi kävellä, pikemminkin juosta joka suuntaan.

Ratsastaessa ori laitetaan töihin jo alkumetreistä lähtien. Comet on alkuun yllättävän hidas pohkeelle ja tarvii herättelyä sekä aktivointia heti, jos mielii saada sen liikkumaan kunnolla eteen. Cometia kiinnostaa mielummin kentän laidalla lymyilevät epäilyttävät kivet, outoon paikkaan jätetyt puomit tai tuulenpuuskan mukana hyökkäävä hirviö, joita se voi pyrähdellä karkuun milloin mielii. Nopeat siirtymiset toimivat usein tämän hevosen kanssa, samoin keskittyvistä vaativat tehtävät, jotta ori unohtaa muun pöllöilyn. Hypätessä Comet sen sijaan on hyvinkin rohkea, eikä sitä kiinnosta tällöin mikään ympärillä oleva hälinä tai pelottavat puomit esteissä. Cometilla on hyvä hyppy ja se osaa itse katsoa ponnistuspaikkansa. Ori ei turhia kiellä, mutta välillä se kuumentuessaan saattaa huolimattomuuttaan tiputtaa puomin jos toisen. Maastoon Cometin kanssa kannattaa lähteä, mikäli ei omaa lainkaan itsesuojeluvaistoa. Ori on aikamoinen pomppukone ja ei todellakaan meidän tallin suosituimpia maastoilukavereita.

Comet rakastaa olla kilpailuissa, vaikka sen kilpailuhoitaja ei varmastikaan ole kokemuksesta täysin samaa mieltä. Comet huhuilee ja hörisee vieraille hevosille vielä verryttelyssäkin, eikä se alkuun malta pysyä ollenkaan nahoissaan kun kilpailuissa on niin hauskaa sen mielestä. Comet saattaa alkuun hypähdellä omiaan, mutta alkaa lopulta toimia kuten pitää. Radalla ori suorittaa aika tasaisesti ja tekee hyvää tulosta.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Codex Z
ktk-II
Cassius Z Concord Z
Teschen Z
Renaila Z Raoul Z
Vitellia     hann
Noblesse Z
ktk-II
Nemesis Z Norman Z
Avignon Z
Tenobia Z Tehren Z
Halima Z

Codex Z
Noblesse Z

ZANG t. Candy Clover Z s. 12.06.2018 e. Bahia van Cor Z
ZANG o. Croatoan Clover Z s. 14.10.2018 e. Ciara '88
ZANG o. Coen Fall Z s. 05.11.2018 e. Tasmanian Red

 

Näyttelytulokset

24.11.2018 NJ Stall Fernweh, irtoSERT, pt: birdie
15.12.2018 NJ Stall Fernweh, irtoSERT, pt: birdie

21.06.2018 VSN Duán Stable, RCH 10p.

 

ERJ-Cup sijoitukset   2 kpl

31.08.2018 Elokuun ERJ-Cup, ERJ 160 cm: 3/83
30.11.2018 Marraskuun ERJ-Cup, ERJ 150 cm: 3/87

 

Päiväkirja

Cloverleyssa on ollut henkilökuntapulaa muutaman hevosenhoitajan sairastuttua johonkin syysflunssaan. Siispä tänään minulla oli vuorossa Cometin juoksuttaminen. Yleensä vain ratsastan hevosiani, enkä juurikaan juoksuttele, mutta varmasti ihan kivaa vaihtelua tämäkin. Harjasin Cometin pikaiseen ja laitoin sille suojat kaikkiin jalkoihin. Tämän jälkeen talutin orin pienten alkukäyntien jälkeen juoksutusrinkiin ja aloitimme ravin. Comet on kävellyt jo kävelykoneessa tänään, joten pidempiin alkukäynteihin ei ollut tarvetta. Comet vaikutti olevan melkoisella vekkulituulella ja heti aloitettuaan ravaamisen, se ampaisikin pukittelemaan ja laukkaamaan häntä sekä korvat tötteröllä ympäri rinkiä.. Alkuun ori ei kuunnellut sitten yhtään mitään ääniapuja ja hidasti vasta tovin kuluttua. Hieman häpeissäni mietin, ettei juoksutus ehkä ole minua varten, että onko tämä ori aina tälläinen vai nyt kun minä olen sitä juoksuttamassa.. :D Comet alkoi rauhoittua ja tulla kuulolle, joten jatkoimme ravi-laukka-siirtymisillä jonkin aikaa kumpaankin suuntaan. Nyt Comet kuunteli jo tarkasti, joten ehkä sillä oli vain turhaa pöllöenergiaa aluksi. Juoksutuksen jälkeen lähdimme kävelemään läheiselle hiekkatielle loppukäyntejä. Ori alkoi steppailemaan jo parin sadan metrin päässä ja pörräämään ympärilläni hermostuneesti. Puhinaa puhinan perään ja häntä pystyssä Comet tanssahteli vierellä, eikä missään näkynyt mitään kummallista tai pelottavaa. Käännyimme takaisin päin tallille ja vein orin suoraan kävelykoneeseen rauhoittumaan. Tallissa muut naureskelivat minulle, kun vein Cometin "maastoon". Kyllä, olin täysin unohtanut sen että Comet ei ole mikään tallimme parhaista maastoratsuista, saati käyttäydy siellä asiallisesti..

Cometilla ja muutamalla muulla tallimme hevosista oli tänään vuorossa kengitys. Comet on tapansa mukaisesti melkoisen ärsyttävä kengittää, sillä se ei kauaa jaksa pysyä aloillaan ja on aina touhuamassa jotain omiaan, kuten hamuilemassa kengittäjän takkia, hiuksia yms. Oikea kengittäjän unelma-asiakas siis tämä hevonen! Cometille saa aina pitää seuraa ja yrittää lahjoa sitä makupaloilla, jotta se malttaisi olla paikoillaan, eikä hosuisi turhia. Tänään orin kengitys sujui kohtalaisen hyvin ja ori sai jalkaansa pienten venkulointien jälkeen uudet tuliterät tossut. Pari kertaa sai kengittäjä hieman ärähtää kun Comet napsaisi hampaillaan kevyesti hänen takistaan kiinni, mutta muuten Comet käyttäytyi jopa tavallista poiketen aika hyvin. Kehitystä on siis tapahtunut sitten viime kerran!

No johan olisi aika saada tämä ryökäle niihin laatuarvosteluihin! Comet on jo aika päivää sitten saanut omat kilpailunsa kilpailtua, se on napannut yhden ERJ-Cup sijoituksenkin elokuussa ja ehditty kantakirjata hevoskantakirjassa syyskuun tilaisuudessa II-palkinnolle. Ratsuhevosten laatuarvostelusta Comet kävi hakemassa First Champion palkinnon heinäkuussa, saaden pisteikseen 66,667%. Cometilla on syntynyt tähän mennessä kolme jälkeläistä, joista yksi tammavarsa asustelee meillä Cloverleyssa (Candy Clover Z) ja kaksi muuta orivarsaa on kaupattu muille maille. Jahka se Candy saisi kisansa loppuun, niin lupaan tyrkätä Cometin heti seuraavaan avoimeen ERJ:n laatuarvosteluun. Olen tässä samaan aikaan valmistellut myös Tuplaa kyseiseen tilaisuuteen ja pojat saavat mennä sinne yhdessä.

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics       virtuaalihevonen / a sim-game horse