•   Tallin esittely   •   Jalostusoriit   •   Siitostammat   •   Puoliverikasvatus

Candy Clover Z
EV-II   FC

Ruunikko 166cm Zangersheidetamma


© Landgestüt Celle

s. 12.06.2018 8-vuotias
VH18-272-0062

Omistaa Kida, VRL-08368
Kasvattanut Cloverley

Estepainoitteinen, re 160cm
Ominaisuuspisteet 6680.49, tasolla 11

Saavutukset

Kantakirjakelpoinen

31.07.2018 Estevarsojen laatuarvostelu, EV-II (5 + 9 + 1 + 2 + 4 + 5 = 26 p.)

31.07.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, First Champion (66,667%)

 

Candy Clover Z syntyi Cloverleyhin kesäkuun alussa, vuonna 2018. Candy on Cloverleyn ensimmäisiä kasvatteja yhdessä samaan aikaan syntyneen orikasvattimme Desperadon kanssa. Candyn emä on meillä asuva hieno zangersheideori Comet van Cor Z ja emä myöskin meillä asuva zangersheidetamma Bahia van Cor Z. Candy saa myös kunnian olla itseasiassa ensimmäinen zangersheidekasvattini kautta aikojen, joten tamma syntymää juhlittiin ihan skumppalasien kera tallillamme!

Perusluonteeltaan Candy on energinen ja aina menossa. Tamma on kovin rauhaton ja ei millään malta ottaa rennosti. Candy on hyvin touhukas ja sillä pitää kokoajan olla jotakin puuhailtavaa, tai muuten neiti turhautuu ja alkaa helposti nakkelemaan niskojaan. Sille ollaan viritelty tarhaan ja karsinaan kaikennäköisiä leluja, muun muassa myös heinäpallo, johon se saa kulutettua aikaansa heinää napsimalla. Hoitopaikalla Candy on ihan kiltti käsitellä, mutta kova kuopimaan ja hössöttämään. Candyn kanssa ei kannata turhia jäädä paijailemaan ja hengailemaan, vaan ripeästi varusteet niskaan ja töihin. Taluttaessa tammaa pitää muistutella kävelemään rauhallisesti, eikä alituisesti pörräämään siinä vierellä.

Ratsuna Candy on siitä mukava, että sitä ei tarvitse koskaan patistaa liikkumaan eteen. Samantien kun kyytiin pääsee, lähtee tamma kävelemään reippaasti eteenpäin. Candy kävelee alkukäynnit aina kävelytyskoneessa, jotta sen kanssa päästään selässä heti hommiin. Alkuverryttelyssä suosittelen tekemään tamman kanssa paljon siirtymisiä, jos mielii saada sen hyvin kuulolle. Candylla on miellyttävät liikkeet ja upea laukka. Laukassa se tosin saattaa innostua tekemään välillä ihme koikkaloikkia, jos kuumenee liikaa. Hypätessä kierrokset nousevat entisestään ja tällöin Candya saa kyllä ratsastaa todella tarkasti ja itse hermostumatta. Turha prässääminen tulee unohtaa heti alkuun ja keskittyä tekemään hyviä, tasaisia lähestymisiä. Candyn hyppykyky on mahtava, joten se kyllä hyppää hieman matalemmastakin temmosta.

Kilpailuissa Candy on vähän hermostunut ja epäileväinen. Se kuikuilee paljon ympärilleen ja hakee turvaa hoitajastaan. Verryttelyssä tamma ratsastetaan sukkelaan valmiiksi ja hyppyjä otetaan vain muutama, jotta se ei käy aivan ylimääräisillä. Radalla Candy on ketterä ja vikkelä kintuistaan, tamma onkin aivan omaa luokkaansa aikaratsastuksessa.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Comet van Cor Z
ktk-II, FC
Codex Z
ktk-II
Cassius Z
Renaila Z
Noblesse Z
ktk-II
Nemesis Z
Tenobia Z
Bahia van Cor Z
ktk-III, FC
Batard Z
ktk-I
Baiardo     old
Inaila Z
Sarzelle Z
ktk-I
Sultan Z
Fiora Z

Comet van Cor Z - Codex Z
Bahia van Cor Z - Sarzelle Z

ZANG t. Diamont Clover Z s. 12.10.2018 i. Desperado Clover Z

 

Kuvagalleria

 

Näyttelytulokset

-

 

ERJ-Cup sijoitukset   1 kpl

31.07.2018 Heinäkuun ERJ-Cup, ERJ 150 cm: 7/89

 

VPV-Cup sijoitukset   2 kpl

30.09.2018 Syyskuun VPV-Cup, 130 cm: 3/29
31.10.2018 Lokakuun VPV-Cup, 130 cm: 1/33

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics
virtuaalitalli / a sim-game stable
virtuaalihevonen / a sim-game horse