Cloverley

Kuollut 11.01.2019

Bahia van Cor Z
ktk-III   ERJ-I   FC

Tummanruunikko 166cm Zangersheidetamma

s. 28.04.2018 8-vuotias
VH18-272-0052

Omistaa Kida, VRL-08368
Kasvattanut Stal Corbais

Estepainoitteinen, re 160cm
Ominaisuuspisteet 6613.35, tasolla 11

Saavutukset

20.09.2018 Kantakirjaustilaisuus, ktk-III (17 + 17 + 17 + 17 = 68 p.)

31.12.2018 ERJ:n laatuarvostelu, ERJ-I (7 + 42 + 20 + 20 + 13,5 = 102,5 p.)

31.07.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, First Champion (72,778%)

 

Bahia van Cor Z saapui Cloverleyn tallille juuri sopivasti kesän alussa, toukokuun viimeisenä päivänä vuonna 2018. Tamma tulee suoraan kasvattajansa luota Stal Corbaisista ja sen kanssa meille muutti samalta kasvattajalta myös ori Comet van Cor Z. Cloverleyn zangersheidekanta on vielä kovin pieni, joten tämä kaksikko oli oikein tervetullut vahvistamaan Z-joukkoamme.

Bahia on rento ja iloinen hevonen. Tammalla ei tunnu olevan pahoja päivä koskaan, eikä se näytä hapanta naamaa vaikka mikä olisi. Tallissa Bahia on seurallinen ja viihtyy erityisesti hoitopaikalla kaikkien rapsuteltavana sekä ihailtavana, toivoen tottakai saavansa myös mahdollisimman usein makupaloja. Harjatessa tamma seisoo nätisti paikoillaan ja taluttaessa se käppäilee taluttajansa vierellä ilman huolen häivää. Oikeastaan Bahia varmasti seuraisi taluttajaansa myös ilman riimua tai narua, sillä niin kiltti se on. Bahiaa ei kiinnosta sen kummemmin eläinlääkärin tutkimukset tai kengitykset, eikä se hermostu niistä. Tammaa ei tarvitse edes rauhoittaa hampaiden raspausta varten.

Ratsuna Bahia on nöyrä ja hyvin miellyttämishaluinen. Tamman kanssa on aina mukavaa työskennellä, sillä se ei koskaan kyseenalaista mitään, vaan suorittaa korvat tötteröllä ja tyytyväisenä tehtävän kuin tehtävän. Bahialla ei ole hääppöisemmät liikkeet, mutta niissä on sentään mukava istua kyydissä. Tamman laukkaa on helppo säädellä ja sen ansiosta Bahia on myös helppo tuoda esteelle. Tamma liikkuu automaattisesti eteenpäin, eikä sitä tarvitse toiseen kertaan käskeä kulkemaan reippaammin. Suustaan Bahia on pehmeä ja se tukeutuu hyvin kuolaimeen. Hypätessä neiti on innokas, mutta kuuntelee tarkasti ratsastajansa apuja. Tamma ei ryysi esteelle, eikä sujahda viime hetkellä ohi. Bahia sopii kaiken tasoisille ratsastajille, eikä ota nokkiinsa jos sen tuo hieman huonoon ponnisutspaikkaan. Maastossa Bahia käyttäytyy asiallisesti ja joskus sen kanssa on hypätty myös maastoesteitä.

Kilpailuissa tamma toimii ongelmitta kaikissa tilanteissa. Verryttelyssä Bahia hyppää rennosti ja keskittyneesti, sitä ei kiinnosta ympärillä oleva hälinä tai muut verryttelyssä olevat ratsukot. Radalle tamma lähtee aina hyväntuulisena, valmiina antamaan itsestään kaikkensa. Oli luokkana pienempi verryttelyluokka tai suurin mahdollinen Grand Prix luokan uusinta, tekee Bahia aina parhaansa. Matkustaessa tamma seisoskelee rauhassa autossa ja menee myös sinne mukisematta.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Batard Z
ktk-I
Baiardo     old Belair     old
Galina     old
Inaila Z Ignar Z
Demure Z
Sarzelle Z
ktk-I
Sultan Z Sachero Z
Bahina     BWP
Fiora Z Fohrain Z
Osira Z

Batard Z
Sarzelle Z

ZANG t. Candy Clover Z s. 12.06.2018 i. Comet van Cor Z
ZANG o. Abstract Clover Z s. 03.08.2018 i. Arduino van Cor Z
ZANG o. Dexter Clover Z s. 01.09.2018 i. K.B. Double Z
ZANG t. Cloverley Waffleism Z s. 15.10.2018 i. Welborn

 

Näyttelytulokset

-

 

ERJ-Cup sijoitukset   2 kpl

30.06.2018 Kesäkuun ERJ-Cup, ERJ 150 cm: 5/70
30.11.2018 Marraskuun ERJ-Cup, ERJ 160 cm: 9/82

 

Päiväkirja

Jes, Bahia on vihdoin ja viimein saatu valmiiksi laatiksia varten! Bahia on viimeistelty nyt kaikilta osa-alueilta kuntoon niin hyvin kuin vain voi ja tamma pyritään ilmoittamaan heti seuraavaan ERJ:n alaiseen laatuarvostelutilaisuuteen, mihin se mahtuu mukaan. Bahiaa ennen laatisjonossa ovat nimittäin meidän zangeoriit Tupla ja Comet.. Mikäli tilaisuuteen mahtuu 3 hevosta, niin pääsemme laatiksiin todennäköisesti jo joulukuussa. :)

Bahia on jo siirtynyt kokonaan viettämään eläkepäiviä, sillä tamma on saanut kilparadat koluttua läpi ja varsojakin sille on kertynyt neljä kappaletta. Voisi jopa sanoa, että Bahia on ollut Cloverleyn yksi suosituimmista siitostammoista. Tamma varsoi ensimmäistä kertaa kesäkuussa kauniin tammavarsan omasta oriistamme Comet van Cor Z. Varsa sai nimekseen Candy Clover Z ja se oli samalla Cloverleyn ensimmäisiä kasvatteja. Candy jäi Cloverleyhin asumaan ja onkin tehnyt hienon kilpailu-uran esteradoilla ja toimii meillä nyt siitoskäytössä. Bahian toinen jälkeläinen syntyi elokuun alussa ja tämä varsa oli hienosta ulkopuolisesta zangersheideoriista Arduino van Cor Z. Abstract Clover Z:ksi nimetty orivarsa myytiin Fehler Studiin kilpailu- ja siitoskäyttöön. Abstract on palkittu kantakirjassa II-palkinnolla ja Estevarsojen laatuarvostelussa EV-II palkinnolla. Bahian kolmas varsa oli myöskin sukupuoleltaan ori ja se syntyi syyskuun alussa. Varsa sai nimekseen Dexter Clover Z ja sen isä on meidän zangeori K.B. Double Z. Dexter myytiin zangersheidesiittola Rotchfoirt Estateen ja se on sijoittunut muutaman kerran esteradoilla. Bahian neljäs ja samalla viimeinen varsa syntyi lokakuussa. Kaunis tammavarsa Cloverley Waffleism Z myytiin Liialle Suomeen ja se on menestynyt erinomaisesti esteradoilla sekä kantakirjattu III-palkinnolle. Waffleismin isä on meidän ktk-II palkittu westfalenori Welborn. Bahian kanssa keskitytään valmistautumaan nyt ERJ:n laatuarvosteluun ja sen jälkeen neiti saa viettää leppoisia eläkepäiviä loppuelämänsä ajan. :)

Bahia on tänään 20. syyskuuta, vuonna 2018 kantakirjattu III-palkinnolle. Neiti sai jokaiselta tuomarilta 17 pistettä, eli yhteensä pisteitä kertyi 68 kappaletta. Olen ihan tyytyväinen tähän "hyvään" III-palkintoon, sillä uskoin tamman saavan muutaman pisteen jopa vähemmän kuin mitä sai. :) Bahia käyttäytyi tilaisuudessa oikein hienosti ja esitti parastaan. Matkat tilaisuuteen ja kotiin sujuivat myös ongelmitta.

Kesäkuun viimeisenä päivänä otimme osaa kesäkuun ERJ-Cupiin. Meiltä lähti aikamoinen joukkio Cloverleystä tähän kilpailuun mukaan ja odotukset olivat kaikkien hevostemme suhteen korkealla. Bahia hyppäsi upeasti ja teki omassa luokassaan puhtaan perusradan ja myös puhtaan uusinnan! Aika ei kuitenkaan riittänyt ihan kärkisijoille asti, mutta tamma sijoittui hienosti viidenneksi, kun osaanottajia luokassa oli yhteensä 70 ratsukkoa. Luokan korkeutena oli 150 cm.

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics       virtuaalihevonen / a sim-game horse