Cloverley

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 02.12.2019

Somerset SWA
VH18-044-0067

voikonkimo 169cm holsteininhevosori | s. 15.10.2013 8v
omistaa Kida, VRL-08368 | kasvattanut Kingsvalley
estepainoitteinen, re 150cm | 5672.33 op taso 10

08/19 ERJ-II

 

  Somerset SWA ostettiin meille Cloverleyhin jo hieman vanhemmalla iällä kasvattajaltaan Kingsvalleysta. Minulta alkoi tipahdella jo hiuksia päästä, kun oria lastattiin kasvattajansa tallissa kuljetusautoon. Seth pisti kaikkensa vastaan, eikä millään meinannut mennä kyytiin. Kingsvalleysta kuitenkin vakuuteltiin, että tällä on huippuhyppy ja siitä tulee varmasti voittajahevonen, kunhan oikeat ohjausnappulat ja yhteistyö saadaan kuntoon..  

Kuten jo tästä ylempää voi päätellä, Somerset ei ole luonteeltaan mikään kovin mukava hevonen tallissa. Ori on usein pahalla päällä ja se näyttää enemmän lohikäärmeeltä kuin hevoselta. Sethin kanssa voi yrittää seurustella, mutta hampaan jäljet käsivarressa eivät sitten yllätä ketään. Jos ori ei polveutuisi niin hyvistä sukulinjoista tai olisi loistava hyppääjä, olisi se ruunattu kyllä jo aika päivää sitten! Ehkä määrätietoisella ja jämptillä käsittelyllä tästäkin otuksesta saadaan vielä ihan hyvätapainen hevonen jokin kaunis päivä tulevaisuudessa. Seth hoidetaan ripeästi kuntoon ratsastusta varten ja se talutetaan aina ketju turvan ympärillä. Orin kanssa pitää olla silmät selässäkin, tai muuten se käyttää tilaisuuden helposti hyväkseen ja nappaa lippalakista ennen kuin kissaa ehtii sanoa. Toisia hevosia ori pomottaa ja se ärsyyntyy helposti. Ainoastaan Mehleur kelpasi hänen ylhäisyytensä hoviin ja Mehleurin kanssa se saikin viettää paljon aikaa, vielä kun Mehleurissa henki pihisi.

Ratsastaessa Seth tarvitsee paljon tekemistä ja tarkkaa ratsastusta. Orin pitää työskennellä kokoajan, sillä muuten se alkaa keksimään ties mitä koikkaloikkia ja typeryyksiä. Sethillä on hyvin kevyt takapää ja se provosoituu nopeasti, jos saa ristiriitaisia apuja ratsastajaltaan. Esteillä ori on kuitenkin todella hyvä. Seth on hyvin varovainen jaloistaan, eikä halua koskea puomeihin. Sillä on valtava skouppi, eikä minkään kokoiset esteet tunnu tuottavan sille vaikeuksia. Hypätessä ori unohtaa myös muun pölhöilyn ja keskittyy työhönsä. Sethin kanssa pyritäänkin tekemään päivittäin aina jotain pieniä kavaletti- ja puomiharjoituksia, jotta se pysyy tyytyväisenä.

Kilpailuissa Sethin kanssa ei ole helppoa. Verryttely on sille yhtä painajaista, koska ohi viuhahtelee kokoajan hevosia ja ai että se saa Sethin veren kiehumaan. Seth ratsastetaan mahdollisuuksien mukaan aina aamulla rauhassa ennen kilpailuluokkaa ja sillä tehdään hyvin nopea ja lyhyt verryttely ennen starttia. Radalla ori saa sentään olla rauhassa ja siellä se tekee tehtävät ongelmitta.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Siroslaw Woods Sindarin Sullivan evm
Razelle evm
Zirkoni Zombi Attack evm
Desert evm
Java Bali SWA Breaking Bad
ERJ-II, ERL-II
Breaking News evm
Bad Taste evm
Java Bahia Bahama Star evm
Java evm

Siroslaw Woods - Sindarin
Java Bali SWA - Java Bahia

CHWB o. San Diego Clover s. 28.10.2018 e. Catalunya Silvers
KWPN o. Sirius Clover s. 05.03.2019 e. Charmeuse
HOLST o. Silvan Cas s. 19.07.2019 e. Tricky Luno
HOLST t. Verso Apricot s. 25.07.2019 e. Brokeback Annabelle Lee

 

ERJ-Cup sijoitukset   4 kpl

31.08.2018 Elokuun ERJ-Cup - ERJ 130cm - 5/84
30.11.2018 Marraskuun ERJ-Cup - ERJ 130cm - 2/74
31.12.2018 Joulukuun ERJ-Cup - ERJ 130cm - 8/104
30.06.2019 Kesäkuun ERJ-Cup - ERJ 130cm - 7/60

VPV-Cup sijoitukset   2 kpl

30.09.2018 Syyskuun VPV-Cup - 140cm - 5/31
30.09.2018 Syyskuun VPV-Cup - 150cm - 5/32

 

Päiväkirja

24.04.2019 Kida
Seth on keikkunut mukana meiningeissä jo Cloverleyn perustamisesta lähtien. Ostin oriin meille Kingsvalleyn siittolasta Saksasta yhdessä hannoverilaisori Mehleurin kanssa ja siitä lähtien tämä kaksikko oli lähes erottamaton. Mehleur on valitettavasti jo siirtynyt vihreämmille niityille laiduntamaan, mutta Seth porskuttaa vielä omahyväisen tyytyväisenä etiä päin. Seth on tehnyt kelpo uran esteratsuna ja se on nyt pikkuhiljaa siirtynyt eläkkeelle sekä siitokseen. Sethillä on tällä hetkellä kaksi lupaavaa jälkeläistä, jotka ovat väläytelleet hyppykykyjään jo muutamissa kilpailuissa. Orin kanssa tavoitteena on pikkuhiljaa alkaa valmistautumaan kohti ERJ:n laatuarvostelua, joka on ollut päätavoitteenamme koko ajan. Seth ei ole näillä näkymin menossa kantakirjaan, mutta kenties jossakin vaiheessa ehkä Yleislaatuarvosteluun vielä?

 

© VRL-08368     Tausta & grafiikka © Amretasgraphics