Kallais
Suomenhevosia • Ratsutila


Kirpeä pakkasaamu, tosi kirpeä, -22 astetta! Aurinko paistaa kerrankin pitkästä aikaa taivaalla. On helmikuun alku ja ystävänpäivä olisi ensi viikolla. Istuskelen keittiössä aamutakki päällä ja selailen päivän uutisia iPadilta. Eipä mitään kummoisia ole maailmalla tapahtunut. Mies oli lähtenyt jo aikaisin töihin ja hevosetkin aamuruokittu ja viskottu pihalle tallityöntekijöiden voimin.

Rauhaisa kahvihetkeni keskeytyy ovikellon soidessa. Tiesin jo, kuka ovella oli. No huomenta huomenta, mitenkäs siellä hommat etenee? kysyin ovelle ilmaantuneelta remonttimieheltä. Ei aavistustakaan mikä hänen nimensä oli, mutta mitäpäs tuosta - mies hoitaa nämä asiat ja minä pysyn kaukana kaikesta rakennusprojekteista. Remonttimies ilmoitti jostain ongelmasta tallin valojen suhteen, mutta pyysin häntä soittamaan miehelleni.

Palasin takaisin keittiöön ja nappasin käsiini iPadini. Niin ärsyttävää.. tää projekti on viivästynyt jo ainakin muutamaan otteeseen, mitä nyt vielä! tuskailin. Ison tallin piti olla valmis jo joulukuussa, samaan aikaan kuin pikkutalli valmistui. Istuuduin nyt olkkarin sohvalle ja Karvonen hyppäsi viereeni pörhäämään. Silitin sen harmaaraidallista turkkia ja hymähdin jo hieman leppyneempänä. Ehkä tässä voisi alkaa katsoa uusien hevosten myynti-ilmoituksia silti? Saadaankohan talli valmiiksi ystävänpäiväksi?

Tervetuloa Kallaisille! Kallais on virtuaalinen suomenhevostalli, joka on aloittanut toimintansa talvella 2021. Tarina ei kerro valmistuiko isotalli ystävänpäiväksi, mutta ehkä se selviää vielä jossain vaiheessa. Kallaisin tila sijaitsee virtuaalisessa Länsi-Suomessa, jossain päin Turun seutumilla. Kallaisissa kasvatetaan suomenhevosia ja suomenpienhevosia kilparadoille, siitokseen sekä harrastekäyttöön. Tallin nimi Kallais, juontaa juurensa tallin sijainnista huolimatta Etelä-Karjalaan, jo aikapäiviä Venäjän puolella sijainneeseen Muolaan pitäjään.

Kallaisin pyörittäjinä ja omistajapariskuntana hääräävät, topakka, päälle kolmikymppinen ja blonditukkainen nainen, Edith Roslund sekä hänen nelikymppinen, pitkä ja hoikka, tummatukkainen miehensä, Daniel Roslund - jota tosin tallilla ei paljoa näy muualla kuin hevosen selässä.

 


Edith & Daniel Roslund
♡ Kida VRL-08368 neonleopards@gmail.com

 

 


Muita suomenhevoskasvattajia

Helmiahon Suomenhevoset
Hukanhelmen Suomenratsut
Kahmon Suomenhevoset
Kalman Suomenratsut
Haltiasalo
Syyn Kartano
Kärmeniemi

Koistilan Suomenhevoset
Myrskylä
Mustasuo
Mutalan Suomenhevoset
Kuusinevan Kartano
Teilikorpi
Varpuspuro

Vuorna
Korpihovi
Tuulenpesän Kartano
Villahaka
Kuuralehto
Jeili
Aapakorte

 

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable     Taustat & grafiikka © Amretasgraphics, Subtle Patterns
Koristekuvat © Cherie, CC BY-NC 2.0 & Pixabay