Cloverley

Kuollut 04.02.2019

K.B. Red Sparrow Z
FC

Rautias 170cm Zangersheidetamma

s. 15.05.2018 8-vuotias
VH18-272-0050

Omistaa Kida, VRL-08368
Kasvattanut Hoelkalbers Z's

Estepainoitteinen, re 160cm
Ominaisuuspisteet 6774.21, tasolla 11

Saavutukset

  31.07.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, First Champion (71,667%)

 

Tervetuloa talliin K.B. Red Sparrow Z! Varpu oli tarkoin harkittu ja mietitty tilausvarsa luottokasvattajaltani Hoelkalbersista, josta meidän zetaori Tuplakin (K.B. Double Z) on. Tuplalle piti saada puoliso, joten mikäs sen helpompaa kuin marssia ystävälleni Belgiaan katsomaan sopivia vanhempiehdokkaita Tuplan tulevalle vaimokkeelle. Vanhemmiksi valikoituivat hieno ruunikon värityksen omaava zangersheideori Red Baron Z ja emäksi rautias, kantakirjakelpoinen tamma Covent Garden Z. Varpu muutti meille toukokuun lopulla 2018.

Luonteeltaan Varpu on varovainen ja kauhea herkkähipiäinen! Aikamoinen prinsessa, jolle kuun ja tähtien asento pitäisi aina olla prikulleen täydellisessä asennossa. Tamman katseesta huomaa jo ensisilmäyksellä, kuinka se kyylää ja tarkistaa jokaisen ihmisen, hevosen tai liikkeen, että kaikki on varmasti okei ja turvallista. Varpu on perinyt tämän nössöilyn selvästikin isältään, sillä sen isä on myös melko varovaista sorttia. Pahansuopa tai ilkeä Varpu ei ole lainkaan, mutta hyvin epäileväinen kaiken suhteen. Harjatessa Varpua ei missään nimessä saa laittaa karsinassa kiinni, sillä se saa samantien vetopaniikin. Hoitopaikalla tai vesiboksissakin tamma viihtyy vain, jos joku pitää sitä narulla kiinni. Hevosrekassa tämä neiti matkustaa omassa lokerossaan irti. Muuten varusteiden laittaminen ja taluttaminen sujuvat usein ongelmitta.

Ratsastaessa tamma on melkoisen säpsy ja se puhkuu sekä puhisee ensimmäiset 15 minuuttia minkä jaksaa kaikkea mahdollista. Varpu on helppo ottamaan jalat alleen ja sen takia sitä pitääkin ratsastaa erityisen tarkasti alusta lähtien. Paras keino on keksiä erilaisia pikkutarkkoja harjoituksia, mitkä pitävät tamman mielenkiinnon työnteossa. Hypätessä Varpu tarvitsee paljon tukea ja se pitää tuoda hyvään paikkaan ponnistuksessa. Tammalla on upea hyppytekniikka ja se ei ota puomeja koskaan alas, kiitos varovaisuutensa. Jotkin erikoisemman näköiset esteet saattavat pelottaa Varpua aluksi, mutta rohkealla ratsastuksella tamma ylittää ne yleensä mukisematta.

Kilpailuissa Varpu ei oikein malta pysyä aloillaan ja hermoilee välillä turhankin paljon. Verryttelyssä tamma pompahtelee ja pukkailee, kun sen ohi vilistää muita hevosia ja parasta olisikin, jos tamman verryttely ei kestäisi kovin pitkää aikaa. Pari verkkahyppyä riittää hyvin, sillä tammalla riittää kyllä sitä energiaa ja intoa radalla, ettei lisäkierrokset ole toivottuja. Radalla Varpu kuumenee tosiaan astetta vielä enemmän, mutta unohtaa samantien niiden hurjempienkin esteiden tuijottelemisen.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Red Baron Z Red Dragon Z Red Dorian Z
Red Velvet Z
Maryssa Z Marcel Z
Cazena Z
Covent Garden Z Charibon Z Chest la Vie Z
Vivianna Z
Esthelle Z Est Ivon Z
Dekeijser Z

Red Baron Z
Covent Garden Z

ZANG o. Desperado Clover Z s. 12.06.2018 i. K.B. Double Z
ZANG t. Turquoise Clover Z s. 04.08.2018 i. Trabant van Cor Z

 

Näyttelytulokset

-

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics       virtuaalihevonen / a sim-game horse