•   Tallin esittely   •   Jalostusoriit   •   Siitostammat   •   Puoliverikasvatus

Somerset SWA
Q  

Voikonkimo 169cm Holsteininhevosori

s. 15.10.2013 8-vuotias
VH18-044-0067

Omistaa Kida, VRL-08368
Kasvattanut Kingsvalley

Estepainoitteinen, re 150cm
Ominaisuuspisteet 5672.33, tasolla 10

Saavutukset

31.07.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, Quality (62,222%)

 

Kuten jo tästä ylempää voi päätellä, Somerset ei ole luonteeltaan mikään kovin mukava hevonen tallissa. Ori on usein pahalla päällä ja se näyttää enemmän lohikäärmeeltä kuin hevoselta. Sethin kanssa voi yrittää seurustella, mutta hampaan jäljet käsivarressa eivät sitten yllätä ketään. Jos ori ei polveutuisi niin hyvistä sukulinjoista tai olisi loistava hyppääjä, olisi se ruunattu kyllä jo aika päivää sitten! Ehkä määrätietoisella ja jämptillä käsittelyllä tästäkin otuksesta saadaan vielä ihan hyvätapainen hevonen jokin kaunis päivä tulevaisuudessa. Seth hoidetaan ripeästi kuntoon ratsastusta varten ja se talutetaan aina ketju turvan ympärillä. Orin kanssa pitää olla silmät selässäkin, tai muuten se käyttää tilaisuuden helposti hyväkseen ja nappaa lippalakista ennen kuin kissaa ehtii sanoa. Toisia hevosia ori pomottaa ja se ärsyyntyy helposti. Ainoastaan Mehleur kelpaa hänen ylhäisyytensä hoviin ja Mehleurin kanssa se onkin saanut viettää paljon aikaa.

Ratsastaessa Seth tarvitsee paljon tekemistä ja tarkkaa ratsastusta. Orin pitää työskennellä kokoajan, sillä muuten se alkaa keksimään ties mitä koikkaloikkia ja typeryyksiä. Sethillä on hyvin kevyt takapää ja se provosoituu nopeasti, jos saa ristiriitaisia apuja ratsastajaltaan. Esteillä ori on kuitenkin todella hyvä. Seth on hyvin varovainen jaloistaan, eikä halua koskea puomeihin. Sillä on valtava skouppi, eikä minkään kokoiset esteet tunnu tuottavan sille vaikeuksia. Hypätessä ori unohtaa myös muun pölhöilyn ja keskittyy työhönsä. Sethin kanssa pyritäänkin tekemään päivittäin aina jotain pieniä kavaletti- ja puomiharjoituksia, jotta se pysyy tyytyväisenä.

Kilpailuissa Sethin kanssa ei ole helppoa. Verryttely on sille yhtä painajaista, koska ohi viuhahtelee kokoajan hevosia ja ai että se saa Sethin veren kiehumaan. Seth ratsastetaan mahdollisuuksien mukaan aina aamulla rauhassa ennen kilpailuluokkaa ja sillä tehdään hyvin nopea ja lyhyt verryttely ennen starttia. Radalla ori saa sentään olla rauhassa ja siellä se tekee tehtävät ongelmitta.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Siroslaw Woods Sindarin Sullivan
Razelle
Zirkoni Zombi Attack
Desert
Java Bali SWA Breaking Bad
ERJ-II, ERL-II
Breaking News
Bad Taste
Java Bahia Bahama Star
Java

Siroslaw Woods - Sindarin
Java Bali SWA - Java Bahia

CHWB o. San Diego Clover s. 28.10.2018 e. Catalunya Silvers

 

Näyttelytulokset

-

 

ERJ-Cup sijoitukset   2 kpl

31.08.2018 Elokuun ERJ-Cup, ERJ 130 cm: 5/84
30.11.2018 Marraskuun ERJ-Cup, ERJ 130 cm: 2/74

 

VPV-Cup sijoitukset   2 kpl

30.09.2018 Syyskuun VPV-Cup, 140 cm: 5/31
30.09.2018 Syyskuun VPV-Cup, 150 cm: 5/32

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics
virtuaalitalli / a sim-game stable
virtuaalihevonen / a sim-game horse