Cloverley

Kuollut 04.02.2019

Giorda del Bosco Z
Q  

Ruunikko 166cm Zangersheidetamma

s. 15.09.2016 8-vuotias
VH18-272-0064

Omistaa Kida, VRL-08368
Maahantuonut Disa, VRL-03335

Estepainoitteinen, re 130cm
Ominaisuuspisteet 4024.47, tasolla 8

Saavutukset

26.08.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu, Quality (64,444%)

 

Ostin Giordan Disalta, kun hän etsiskeli neidille uutta kotia. Minun on jo pitkän aikaa pitänyt tuoda Cloverleyhin myös evm-sukuisia zangerheidesta ja belgianpuoliverisistä, mutta enpä ollut saanut tätäkään aikaiseksi. Nyt kävi hyvä tuuri, että Disa oli juuri tarjoamassa tammaa meille ja nappasin sen ilomielin mukaan joukkoomme, oikeastaan mukaan tarttui myös zangersheideori Torremolinos! Giordan kanssa jatketaan kilpailua porrastetuilla esteradoilla ja tämän jälkeen keskitytään siitospuuhiin.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Girolamo Z
zang mkm 166cm
Garibald Z
Raffaella Z
Umania van Zelig Z
zang prn 167cm
Protector Z
Maylis Z

i. Girolamo Z massiivinen, mutta sporttinen mustankimo-ori on joka herättää huomiota ulkomuotonsa lisäksi kilpailutuloksillaan. Ori on pärjännyt erinomaisesti esteradoilla ja on saanut paljon hyvää palautetta hyppytyylistään ja varovaisuudestaan. Luonteeltaan ori on aika rauhallinen, eikä suurempia hötkyile oikeastaan missään tilanteessa.

ii. Garibald Z oli ruunikko ori, joka oli haluttua tavaraa myös jalostuksessa, ja sai upeat kolmekymmentä jälkeläistä. Useat näistä pärjäsi myös kilparadoilla ja on jatkanut upeaa sukua. Luonteeltaan ori oli tempperamenttinen, mutta innokas. Vauhdikkuuttakin löytyi niin kilparadoilla kuin ihan kotitallilla.

ie. Raffaella Z oli suvun poikkeus. Tammaa nimittäin pidettiin harrasteratsuna ratsastuskoulussa. Se kilpaili vain pikkukisoissa, ja oli niin kiltti, että oli ratsastuskoulun käytössä pari iltaa viikossa. Syy tähän oli se, että tamma myytiin kilpailutarkoitukseen, mutta päätyikin ratsastuskouluun. Sympaattinen tamma sai kuitenkin muutaman jälkeläisen, jotka pääsivät kilpailemaan suurille areenoille.

e. Umania van Zelig Z oli tasan 170cm täyttä kilpahevosta. Upea musta tamma oli röyhkeä, mutta tietyllä tavalla nöyrä ja kunnianhimoinen. Kilpailuissa annettiin aina kaikkensa, ja hopea todellakin oli häpeä tälle tammalle. Niitä kuitenkin harvemmin tuli ja tamma jätti jälkeensä upean kilpailuhistorian ja useita upeita jälkeläisiä jatkamaan emänsä menestystarinaa.

ei. Protector Z oli 167 cm korkea rautias kilpaori. Herra kasvatettiin jämäkällä rakkaudella nöyräksi kilpahevoseksi. Se toimi loistavasti esteillä, ja oli myös poikkeuksellisen potentiaalinen kouluradoillakin. Luonteessa ei ollut moittimista, perus rauhallinen ja kunnianhimoinen ori menestyi normaaliin tapaan esteillä, poikkeuksellisesti myös kilpaili kouluratsastuksessa muutamat erittäin onnistuneet kilpailut.

ee. Maylis Z oli estekaunotar, joka loukkaantui nuorella iällä niin pahoin, että kilpaura jäi vain haaveeksi. Tamma oli ehtinyt saada kilpauransa jo aluilleen, sen suku ja kotitreenit antoivat olettaa kapasiteettia löytyvän korkeampiinkin luokkiin, kapasiteettia vain ei saatu koskaan selville. Jalostuskäyttö oli kuitenkin edessä, ja tamma jättikin meille monta upeaa menestyvää varsaa.

Sukuselvitys © Ida

ZANG t. Tiara Clover Z s. 18.08.2018 e. Torremolinos Z
FWB o. High Galaxy Clover s. 05.11.2018 e. Heisenberg

 

ERJ-Cup sijoitukset   2 kpl

31.07.2018 Heinäkuun ERJ-Cup, ERJ 120 cm: 6/71
31.01.2019 Tammikuun ERJ-Cup, ERJ 120 cm: 1/91

 

Päiväkirja

Giorda muutti Cloverleyhin 16. kesäkuuta, vuonna 2018. Tamma saapui meille yhdessä zangersheideori Torremolinos Z kanssa ystävältäni Disalta. Giorda on tuliluontoinen kilpuri ja varsin kuuma tapaus! Saa nähdä minkälainen kilparatsu tästä neidistä saadaan leivottua, tamma oli jo ehtinyt startata muutamat ERJ:n alaiset kilpailut, mutta sen kummempaa menestystä niistä ei vielä ollut tullut.

Entisen omistajan kirjoittamaa

Giordan kanssa on ollut kaikenlaista pienempää harmia. Tamma sai mustelman kavionpohjaan ja siinä kengittäjän kanssa puhuessamme totesimme, että kengitykseen on syytä tehdä muutamia muutoksia. Mitä nyt on päässyt kotona harjoittelemaan, muutokset ovat olleet ilmeisesti oikeaan suuntaan. Nyt kun kaviot ovat oletettavasti kunnossa, Giorda ei arastele ja kiukkua hypätessä samalla tavalla kun aiemmin. Onhan se perusluonteeltaan aika kimurantti tamma, mutta terveenä se on kuitenkin toiminut ratsuna ainakin jotenkin. Toivon mukaan Giorda on kesällä sen verran mukava, että joku siihen ihastuu ja ostaa omakseen.

Kotitallin rataharjoituksissa laitoimme Chrissen meneen Giordalla metrin radan, kun tilaa ja aikaa näytti jäävän loistavasti. Matalemmilla korkeuksilla ponityttökin menee nätisti radan kuin radan, mutta esteiden noustessa Chrisse jättää hevosen minun huolekseni tamman iso hypyn vuoksi. Ratsukolla oli hyvä tatsi alkuun, mutta sarjalla Giordalla alkoi olla into piukassa. Chrisseä alkoi kuumottaa iso ja reipas laukka, joten hän otti tammaa kiinni ennen seuraavaa estettä. Giorda ei tästä riemastunut ja jotain sivuloikkia siinä tuli otettua siihen malliin, että seuraavan esteen takapuomi kolahti puolihuolimattomassa hypyssä alas. -Disa

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics       virtuaalihevonen / a sim-game horse