Cloverley

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 02.12.2019

Silbers Brisco
VH18-011-0179

tummanruunikko 165cm hannoverinhevosori | s. 05.08.2018 8v
omistaa Kida, VRL-08368 | kasvattanut Gestüt Silbereiche
estepainoitteinen, re 140cm | 4692.03 op taso 9

11/19 Champion     01/19 ktk-II     06/19 ERJ-I

 

  Ostin Silbers Briscon jo pienenä varsana sen kasvattajalta Gestüt Silbereichestä. Olen omistanut lukuisia Silbereichen kasvatteja ja sattumalta tallista ei tainnut tällä hetkellä löytyä yhtäkään kappaletta niitä, joten pitihän sellainen hankkia. Brisco asui alkuun pitkään Silvertopissa, josta se muutti sitten lopulta meille Cloverleyhin jo vanhemmalla iällä, kun Silvertop laittoi pillit pussiin. Brisco on osoittautunut loistavaksi kilpahevoseksi ja oikein rehelliseksi herrasmieheksi luonteeltaan.  

Tallissa Brisco on aina asiallinen ja hyvin kiltti tapaus. Ori on oikein seurallinen ja se rakastaa ihan vaikka hengailla vaan hoitajansa kanssa monta tuntia. Brisco ei ole koskaan luimistellut korviaan tai yrittänyt näykkäistä ketään, saati sitten potkinut tai käyttäytynyt muutenkaan huonosti. Se odottelee nöyrästi paikoillaan hoitopaikalla ja antaa harjata itsensä kaikkialta läpikotaisin. Satuloidessa ja suitsiessa ori ei keksi mitään ylimääräisiä jekkuja, kuten pään nostamista taivaisiin tai mahansa pullistamista niin palloksi, ettei vyötä saa mitenkään kiinni. Taluttaessakin Brisco pysyy rauhassa taluttajansa rinnalla, eikä hörhöile turhia. Kengitykset ja eläinlääkärikäynnit sujuvat tämän orin osalta arvattaenkin ilman ongelmia. Brisco itseasiassa viihtyy kengityspaikalla erinomaisesti ja seurustelee mielellään kengittäjän kanssa, välillä rapsutellen ja välillä tutkien kengitysvälineitä.

Ratsuna ori on mitä mainioin. Sillä on kolme hyvää ja laadukasta askellajia, joista paras on ehdottomasti laukka. Orilla on matkaavoittava askel ja sen laukkaa on helppo säädellä esteiden välillä sopivaksi. Ori lyhentää ja pidentää laukkaa silmänräpäyksessä. Hypätessä Brisco on elementissään ja se yrittää aina tehdä parhaansa. Ori on rohkea ja sen hyppytekniikka on hyvä. Brisco ei napise juuri koskaan ponnistuspaikoista, ellei ratsastaja ole tehnyt täysin päätöntä lähestymistä, jolloin ori kyllä laittaa liinat kiinni. Se ei kuitenkaan vedä hernettä nenään, vaan tekee seuravaan hypyn ihan normaalisti. Muuten ori hyppää ketterästi ja ei halua koskea puomeihin.

Kilpailuissa Brisco käyttäytyy aina mukavasti ja sen kanssa on kiva lähteä reissuun. Herra astelee kuljetusautoon mukisematta ja matkustaa kiltisti niin tammojen kuin toisten oriiden seurassa. Kilpailupaikalla ori ottaa lungisti ja verryttelyssä se pysyy pöksyissään. Briscoa ei tarvitse verrytellä kovin pitkään, sillä ori on aina skarppi ja vertyy nopeasti. Radalla Brisco toimii kuten pitää ja tekee työt käskystä.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Biscotti
ktk-II
Blackheart evm Black Keys evm
Emotion evm
Into The Wild evm I Luv U evm
Thunderbird evm
Strawberry
VIR MVA Ch, ktk-I
Summersky evm Styles evm
Ria evm
Gospel evm Groves evm
Lust For Life evm

Biscotti
Strawberry

HANN o. Blue Silvers s. 15.09.2018 e. Daytona Silvers
HANN o. Boreas Silvers s. 23.12.2018 e. Pandora Silvers
HANN t. Balenciaga Clover s. 03.04.2019 e. Cranleigh Domenica
KWPN o. Briscay Clover s. 15.05.2019 e. Universe HMS
KWPN o. Bay Breeze Clover s. 02.11.2019 e. Garda Londa

 

Näyttelyt

04.09.2018 NJ Beaumont, irtoSERT, pt: Kati
23.02.2019 NJ Stall Fernweh, irtoSERT, pt: birdie
06.08.2019 NJ Chowter Sporthorses, irtoSERT, pt: Lissu T.

 

Päiväkirja

03.05.2019 Kida
Olin hakemassa Briscoa tänään normaaliin tapaan laitumelta, kun huomasin sen ontuvan toista takajalkaansa. Oikea takajalka näytti hieman turvonneelta ja tutkittuani sen löysin siitä pienehkön haavan. Haava vaikutti melko syvältä kuitenkin, joten soitin eläinlääkärin tsekkaamaan jalan. Jalka oli ilmeisen kipeä, sillä ori arkoi sitä paljon ja kotilääkärimme suositteli klinikkareissua, jos sieltä olisi mennyt jotain muutakin hajalle. Ontuminen oli kuitenkin melko voimakasta, joten aloin jo hieman huolestua itsekin, että mitäköhän nyt on mennyt rikki.. Saimme onneksi varattua ajan lähiklinikaltamme nopeasti ja Brisco pääsi heti seuraavana päivänä tutkimuksiin. Ori käyttäytyi koko klinikkareissun ajan oikein mallikkaasti ja saikin paljon kehuja loistavasta käytöksestään. Jalasta ei löytynyt mitään kummempaa, joten selvisimme pelkästään haavan tikkauksella edellisenä päivänä. Brisco saa nyt olla levossa sen aikaa, että jalka tulee kuntoon ja sen jälkeen jatkamme normaalia treeniä kohti laatuarvosteluja. Kävi myös sinäänsä tuuri, että orihan ei mahtunut tämän kuukauden tilaisuuteen ollenkaan mukaan, joten kesäkuussa olemme toivottavasti sitten täydessä iskussa kyseisen tilaisuuden koittaessa. :) Aikamoinen herkkis tämä meidän Brisco.

25.04.2019 Kida
Viimein kohti laatuarvosteluja! Brisco on ollut jo hyvän tovin itse kilpaillut ja sille on kertynyt jälkikasvua nyt kolmen varsan verran. Ori on ollut kilpailueläkkeellä ja siitoskäytössä tämän aikaa ja nyt viimein pääsemme kääntämään nokkamme kohti ERJ:n laatuarvostelua. Orin isä Biscotti oli meillä Cloverleyssa kilpailutuksessa ja sen kanssa saatiin kilpailut suoritettua, joten Briscon sukupisteet laatiksien osalta ovat valmiit. Briscon jälkeläinen Blue Silvers asuu myös meillä ja on kilpaillut loppuun porrastetut kilpailut, eli myös jälkikasvun kisapisteet on kasassa. Briscoa on viritelty viime päivät huippuvireeseen ja alamme olemaan pikkuhiljaa loistokunnossa. Orilta puuttuu vielä muutama päiväkirjamerkintä, joita pyrin kasaamaan pikaiseen tahtiin. ERJ:n laatuarvosteluun pääsemme osallistumaan luultavasti jo ensi tilaisuuteen tai viimeistään sitten seuraavaan. :) Lähdemme tavoittelemaan tottakai sitä ensimmäistä ja parhainta palkintoa, johon orin kanssa luulisi olevan ihan hyvät mahdollisuudet. ERJ:n laatuarvostelun jälkeen saatamme pyörähtää myös jossakin vaiheessa Yleislaatuarvostelussa ja toivonmukaan saamme kerättyä kasaan myös loputkin sertit Champion tai Muotovalio arvonimiä varten.

 

© VRL-08368     Tausta & grafiikka © Amretasgraphics