virtuaalitalli / a sim-game stable

Oma koti kullankallis

Jossakin päin Länsi-Suomea sijaitsee pieni ja varmasti jo parhaat päivänsä nähnyt hevostila, ainakin jos sitä tällä hetkellä katsoo ulkoota päin. Tilalla repsottaa siellä täällä vähän se sun tämä ja paikan on annettu vuosien saatossa rapistua kehnoon kuntoon. Muutoksen tuulet ovat kuitenkin puhaltamassa, sillä ratsutilan osti huhujen mukaan äskettäin nuori nainen Etelä-Suomesta. Vastikään eronnut Kira Dalgård, 32, on kuulemiemme mukaan pakannut kamppeensa sekä hevosensa ja asettunut taloksi tälle vanhalle tilalle..

Kyllä! Tänne muutettiin ja nyt koitetaan asettua taloksi. Paljon on hommaa ja vähän on rahaa. Vähän haikea mielikin, kun piti jättää vanha koti, mutta eiköhän se tästä lähde elämä taas etiäpäin. :-)
-Kira kommentoi uutisia paikallislehdessä

 

Tallirakennus & hevosten hoito

Meidän tallirakennus näyttää tällä hetkellä suoraan sanoen aika hirveältä ja se on totaalisen suur-remontin tarpeessa. Tallissa on yhteensä 10 karsinaa ja pihatossa tilaa kuudelle hevoselle. Loput hevosista saa asua kesän laitumella, mistä kyllä löytyy onneksi hyvät katokset niille. Tallin kuivikkeena on tällä hetkellä turvetta, mistä en pidä sitten yhtään, mutta tulevaisuudessa tulemme vaihtamaan kuivituksen puruun. Karsinoistahan ei löydy edes vesiautomaatteja, joten joudumme juottamaan hevosemme vesiämpärein.

Pidämme kuitenkin rakkaista hevosistamme hyvää huolta ja näin myös karsinat siivotaan kahdesti päivässä. Hevosemme saavat ulkoilla koko päivän, joten nyt kesällä siivousurakka on melko helppo operaatio ja mahdollisesti voimme jättää toisen siivouskerran jopa välistä. Hevosemme ruokitaan neljästi päivässä ja ne syövät laadukkaita väkirehuja, kauraa sekä runsaasti heinää.

 

Kenttäprojekti

Tossa se meidän kenttä nyt on!

Naapurin Kimmo lupasi tulla tekemään pohjaa joku päivä jahka kiireiltään ehtii.. Siitä on nyt pari viikkoa.

Onneksi Kimmokin pääsi vihdoin meille hommiin ja saatiin kenttä tossa yksi viikonloppu tehtyä valmiiksi. Iso se ainakin on ja esteitä täynnä, pääsee vihdoin treenaamaan. :-) Kiitoksia paljon talkoolaisille! ♡

 

 

Tarhat, laitumet & miljöö

Hevosemme ulkoilevat tarhoissamme koko päivän ja kesäisin ne laiduntavat suurilla laitumillamme laumoissa, pareittain tai yksin. Siitostammat ja -varsat saattavat viettää kesän myös kokonaan ulkoisalla. Hiekkatarhoja meiltä löytyy 8 kappaletta ja laitumia 5 kappaletta.

Tallimme ympäristö on rauhallista ja autoliikenne hyvin vähäistä. Meiltä pääsee heti tallin pihasta mukaviin maastoihin, joissa on mahdollista ratsastaa vaihtelevissa maisemissa - muun muassa pitkillä laukkasuorilla ja eri tasoisilla kiipeilyreiteillä. Löytyypä meiltä jonkin matkan päästä myös järvenranta, jossa hevosten uittaminen on sallittua.

 

Tallin pohjapiirustus & tarhavuorot

Talli on avoin suurinpiirtein klo 7-22, muina aikoina sovitusti. Tervetuloa käymään!

Karsinajärjestys
1. Jallu
2.
3. Uppis
4. Ripa
5.
6.
7.
8.
9. Rubiini
10.

Pihatossa
Ulpu, Sitruuna, Noita, Sametti, Pusu, Ruusa

 

 
Tarhauskartta (hepat pihalla n. klo 8 - 20)
Pikkutarha - Ripa
Isotarha - Uppis
Ylätarha I - Marliina
Ylätarha II - Kupari
Ylätarha III - Hurmuri
Ylätarha IV - Romeo
Pikkunurkka - Jallu
Iso kulma - Verneri & Rubiini

 

 

 

 

 

Koko tallialue

Suunnitelmia, unelmia, remppalista..

- Automaattiset vesikupit talliin!!
- Uusi isompi talli..
- Maneesi..
- Kävelykone..

 

Tämän sivun kuvat © AK, Cherie (CC BY-NC 2.0)

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics, otsikon kuva © Cherie (CC BY-NC 2.0)