Mooncloud Mountain & Moorland Ponies

VH17-017-0331 / Ch, ktk-III, VVJ-II, Bronze Premium, Ch-DR
♥ Dominica v. Cinn

Kuollut 02.01.2019


Syntynyt30.08.2016 Ikä8-vuotias
RotushetlanninponiSukupuolitamma
VärikimoSäkäkorkeus97cm
OmistajaKida, VRL-08368KasvattanutCinnamoroll Ponies

Valjakkopainoitus
Noviisi
SHLA-Cupin sijoituksia 1 kappale

Kuuliaisuus ja luonne: 641.18
Tarkkuus ja ketteryys: 819.23
Valjakkoajossa 1460.41 op. (tasolla 4)

 

Saavutukset

  • 09.12.2018 Champion arvonimi
  • 20.06.2018 Kantakirjaustilaisuus, ktk-III (17 + 16 + 16 + 16 = 65 p.)
  • 20.09.2018 VVJ:n laatuarvostelu, VVJ-II (6,5 + 40 + 20 + 20 + 8,5 = 95 p.)
  • NJ-näyttelyt: 1x MVA-SERT, 2x irtoSERT

 

Historiaa & luonnekertomus

Valkoinen shetlanniponitammamme Dominica v. Cinn ostettiin Mooncloudiin syksyllä, vuonna 2017. Tamma oli muistaakseni ihan julkisessa myynnissä ja bongasin sen myynti-ilmoituksen paikallisesta lehdestä, jonka jälkeen tarjosin neidille meiltä kotia. Dominica on Cinnamoroll Poniesin kasvatteja ja se tulee kivasta yksipolvisesta suvusta. Tamman isä ja emä ovat kilpailleet hyvällä menestyksellä SPC:n showkilpailuissa sekä VVJ:n valjakkoajossa.

Dominica on herttainen ja ihastuttava ponineiti, joka on asunut meillä Mooncloudissa jo melkoisen kauan. Tamma on aina hyvällä tuulella ja sen kanssa on kiva puuhastella mitä ikinä vain sen kanssa keksii touhuta. Dominicalla voi körötellä ilman satulaa ja suitsia pitkin pihoja, ottaa päiväunet niityllä makoillen tai treenata hikihatussa tulevia valjakkokilpailuja varten. Dominica tekee kaiken aina positiivisella asenteella ja satakymmenen prosenttisesti! Ihana poni, joka tulee toimeen kaikkien kanssa ja on kaikkien, jopa pienten lastenkin, käsiteltävissä.

Tallissa ja hoitotoimenpiteissä Dominica käyttäytyy oikein mallikkaasti. Tamma tykkää pitkistä harjaushetkistä ja seisoo kiltisti paikoillaan, vaikka karsinan oven jättäisi auki tai tammaa seisottaisi ilman naruja keskellä tallikäytävää. Kaviot nousee pyydettäessä ja varusteita laittaessa ei ole mitään probleemaa myöskään. Taluttaessa poni tepsuttelee taluttajansa vierellä ja seuraa tarkoin taluttajansa liikkeitä, se ei missään nimessä yritä ryysiä pusikkoon herkuttelemaan tuoreella ruoholla, vaan odottaa kiltisti lupaa. Dominica saa aina myös kehuja eläinlääkäreiltä hyvästä käytöksestään ja voittekin varmasti jo arvata, että poni on myös mutkaton kengittää. Eipä juuri tule mieleen tilannetta, jossa tamma ei toimisi..

Ajaessa Dominica toimii kuin ajatus ja se tekee työt mielellään. Poni on herkkä avuille ja vastaa niihin salamannopeasti. Joskus tamma on virittynyt niin paljon, että herkkyytensä vuoksi se saattaa aloittaa tarjoamaan hieman ylimääräisiäkin liikkeitä ja temppuja. Tammaa ajaessa on siis otettava huomioon tämä seikka, niin hyvä siitä tulee. Dominicalla on kauniit liikkeet ja sitä on ilo katsella. Kilpailupaikalle neiti matkustaa kuin vanha tekijä ja radalla se tekee parhaansa. Kilpailupaikan hälinä tai muut ponit eivät kiinnosta sitä tippaakaan, vaan Domin kanssa voi aina lähteä hyvillä fiiliksillä kisaamaan.

 

Sukutaulu

Redwood's Castiel Redwood's Raphael Samael
Redwood's Sophie
Hornietta Little Hornet
Nova
Dark Serpent Cethin Matthew
Annalise
Sweet Serpent Rainbow Serpent
Deep Water

Redwood's Castiel
Dark Serpent

 

Jälkeläiset

SHE t. Mooncloud's Dreamcatcher s. 13.11.2017 i. Mooncloud's Sirius
SHE t. Mooncloud’s Dumle s. 17.02.2018 i. Mayhem Drystan
SHE o. Mooncloud's Domino s. 14.08.2018 i. Mooncloud's Dapples
SHE t. Mooncloud's Diamond Crown s. 12.11.2018 i. Maybecks Cordé

 

Kilpailutulokset

Show Pony Circuit

Seuraa ponin kilpailumenestystä sen SPC-tunnukselta!

SPC-tunnus Kilpailulaji Lajipisteet Yhteispisteet
SPC-MR2-2255 Driving 1110 p. 1110 p.

SHLA-Cup

15.06.2018 Kesäkuun SHLA-Cup, VVJ Noviisi: 3/64

Näyttelyt

30.11.2017 NJ Adina, irtoSERT (pt: Vibaja)
01.08.2018 NJ Maybeck Stud, MVA-SERT (pt: Welby)
25.11.2018 NJ Maybeck Stud, irtoSERT (pt: Miia-Maria)

 

Päiväkirja

20.08.2018 -- Hiljaa hyvä tulee

Mooncloud on ehtinyt toimia jo pari vuotta ja nyt vasta olen päättänyt ryhtyä kuskaamaan ponejamme myös erilaisiin laatuarvosteluihin. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja onhan sitä sanottu myös, että hiljaa hyvä tulee! :) Se hyvä puoli ainakin tässä hitaassa tahdissa on, että ponimme ovat jo kilpailujen sekä jälkeläisten suhteen oikein hyvällä mallilla laatiksia ajatellen.

Dominicaa on nyt siis aloitettu valmistella kohti VVJ:n laatuarvostelua. En osaa sanoa mihin tilaisuuteen ehdimme, saati pääsemme mukaan, Dominicaa ennen taitaa olla jonossa myös muutama muu poni meiltä (Corde ja Cockatoo!?).. Domi itse on jo kilpaillut ja sillä on kolme jälkeläistä, eli nämä osa-alueet pitäisi olla ainakin kunnossa. VVJ:n laatuarvostelun jälkeen suunnitelmissa olisi vielä vierailla shettisten omassa laatuarvostelussa, mutta sen aika saattaa olla ehkä sadan vuoden päässä. :D Toivottavasti kuolo ei ehdi korjata tätä neitiä ennen sitä. SHLA:n laatista varten olemmekin ryhtyneet keräilemään SHLA-Cupin sijoituksia ja Dominicalta niitä löytyy jo hienosti yksi kappale.

 

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics
virtuaalihevonen / a sim-game horse