Mooncloud Mountain & Moorland Ponies

VH18-017-0016 / VIR MVA Ch, ktk-I, VVJ-I, Ch-DR
♥ Maybecks Cordé

Kuollut 02.01.2019


Syntynyt05.01.2018 Ikä8-vuotias
RotushetlanninponiSukupuoliori
VärimustankimoSäkäkorkeus106cm
OmistajaKida, VRL-08368KasvattanutMaybeck Stud

Valjakkopainoitus
Noviisi
SHLA-Cupin sijoituksia 1 kappale

Kuuliaisuus ja luonne: 811.22
Tarkkuus ja ketteryys: 876.08
Valjakkoajossa 1687.3 op. (tasolla 4)

 

Saavutukset

  • 05.12.2018 VIR MVA Ch arvonimi
  • 20.03.2018 Kantakirjaustilaisuus, ktk-I (19 + 20 + 21 + 20 = 80 p.)
  • 20.09.2018 VVJ:n laatuarvostelu, VVJ-I (8 + 40 + 25 + 20 + 15 = 108 p.)
  • NJ-näyttelyt: 3x MVA-SERT, 2x irtoSERT
  • VSN-näyttelyt: 10 pistettä

Historiaa & luonnekertomus

Maybecks Cordé ostettiin meille Mooncloudiin aivan pikkuruisena varsana. Iskin silmäni tähän pieneen karvapalloon Maybeck Studin kasvattimyynneissä, kun olin vierailulla uutena vuotena Suomessa. Ori tuli kivasta, uudesta suvusta ja varsa muistutti kovasti ulkomuodoltaan isäänsä, Cloud Chaseria. Mooncloudissa oli juuri Cordén menevä kolo tallissa ja teimme kaupat. Cordé on meidän ensimmäinen Maybeck Studin kasvatti ja sen jälkeen näitä on muuttanut meille jo muutama muukin lisää.

Luonteeltaan Cordé on hieman ristiriitainen tapaus. Poni on ihan peruskiltti ja hyvätapainen tallissa kun sitä ollaan harjaamassa ja laittamassa kuntoon. Cordé nostaa kaviot automaattisesti, kun sen viereen astelee kaviokoukku kädessä, väistää nätisti sivulle ja pysyy muutenkin aika hyvin paikoillaan ilman, että se luikahtaisi aukinaisesta karsinan ovesta omille teilleen. Kengittäessä ja eläinlääkärin tarkastuksissa ori käyttäytyy yleensä ongelmitta, mutta klippaamista varten sen saa kyllä rauhoittaa, jos mielii saada siistiä jälkeä aikaiseksi. Tallista poistuessa alkaakin sitten ne ongelmat. Ori on kovin huomionkipeä ja haluaa jatkuvasti ilmoittaa tallin muulle poniväelle, missä herra mahtaakaan tallustella. Taluttaessa Cordé on malttamaton ja haluaisi kipittää matkoihinsa heti jos taluttajan ote vähäänkään lipsuu. Toisille poneille Cordé on isänsä tavoin hieman macho, joten sen kanssa on hyvä pitää selkeä turvaväli muihin.

Töissä, eli ajaessa, Cordé on energinen ja innokas. Vaikka ori ei tallin pihoilla tai käytävillä tule kovin hyvin juttuun muiden ponien kanssa, ajaessa se yllättäen toimii myös kaverin kanssa. Cordé ikään kuin häviää omiin ajatuksiinsa ja keskittyy täysillä antamaan aina parastaan, unohtaen sen hölmön reviiritaistelun ja oman egonsa pönkittämisen kokonaan. Ajaessa Cordé toimii kuin ajatus, liikkuu kauniisti ja jaksaa työskennellä mielellään vaikka kuinka kauan. Joskus se saattaa hieman kuumentua turhan paljon, jos samaa tehtävää toistetaan kovin monta kertaa. Ratsunakin poni on kuuliainen ja oikeastaan varsin mukava, mitä nyt pieneltä, tomeralta shetlanninponilta ei kovin yleensä voida odottaa. Cordélle pikkulapsien kuskaaminen ympäri kenttää on lasten leikkiä verrattuna tarkkuutta vaativiin valjakkotehtäviin, joten miksikäs se ei sitä tekisi mielellään.

Kilpailuareenoilla Cordén käytös ei poikkea juuri kotiolosuhteista ja matkustus sujuu tämän ponin kanssa ihan hyvin. Cordé kävelee kuljetusautoon mukisematta, mutta joko ensimmäisenä tai viimeisenä. Jos autossa riittää tilaa, niin yleensä sen viereen jätetään vielä tyhjä paikka, jotta vältyttäisiin pikkunahisteluilta matkan aikana.

 

Sukutaulu

Cloud Chaser
VSN Ch, ktk-I, VVJ-I, YLA2, SHLA-II
Sherwood Eli Caramello Koala
Trouble Cassidy
Cri Cri Gelmick Usher
Dont You Worry Carrie
Edwina V
VIR MVA Ch, ktk-I, VVJ-II, SHLA-II
Vainglory Valburg
Crinolette
Elsje D Arco
Elma v. Hyhte

Cloud Chaser
Edwina V

 

Jälkeläiset

SHE o. Mooncloud’s Cockatoo s. 17.02.2018 e. Mayhem Silvertiti
SHE o. Mooncloud’s Croco s. 24.07.2018 e. Mooncloud’s Baby Blu
SHE t. Mooncloud's Diamond Crown s. 12.11.2018 e. Dominica v. Cinn

 

Kilpailutulokset

Show Pony Circuit

Seuraa ponin kilpailumenestystä sen SPC-tunnukselta!

SPC-tunnus Kilpailulaji Lajipisteet Yhteispisteet
SPC-SR2-2268 Driving 1300 p. 1320 p.

SHLA-Cup

15.06.2018 Kesäkuun SHLA-Cup, VVJ Noviisi: 3/29

Näyttelyt

18.02.2018 NJ Härdelli, MVA-SERT (pt: Sorel)
16.05.2018 NJ Valyrian Shetlands, irtoSERT (pt: Jannica)
10.07.2018 NJ Wyat Shetlands, irtoSERT (pt: yersinio)
22.10.2018 NJ Maybeck Stud, MVA-SERT (pt: Ida)
30.10.2018 NJ Adina, MVA-SERT (pt: Elisa)

09.02.2018 VSN Vähäpelto, RCH 10p.

 

Päiväkirja

16.08.2018 -- Kohti laatuarvosteluja!

Cordé saa kunnian olla Mooncloud Mountain & Moorland Poniesin ensimmäinen shetlanninponi, joka on suuntaamassa nokkansa kohti laatuarvosteluja! Ensimmäisenä etappina lähdemme VVJ:n laatuarvosteluun, johon ori alkaakin olla jo melkoisen hyvin valmisteltu. Cordén kummatkin vanhemmat ovat käyneet läpi jo kyseisen laatiksen, samoin myös shettisten oman rotulaatiksen. Rotulaatis onkin vuorossa todennäköisesti sitten VVJ:n laatiksen jälkeen. Ehkäpä, kenties? Tämä vaatii kuitenkin muutaman jälkeläisen lisää kun Cordélla on vasta kaksi syntynyttä varsaa. :) Kunnianhimoisena ihmisenä haaveilen toki mahdollisimman hyvistä palkinnoista, eli peukut pystyyn miten meidän käy! Muutoin Cordélla pyyhkii mukavasti. Kilpakentät on jätetty jo kauan sitten taakse, näyttelytkin NJ:n suhteen alkavat olla kohta koluttu läpi. Yhtä MVA-SERTiä vajaa muotovalio. ;)

14.04.2018 -- valmennusviikonloppu Maybeck Studissa

Aamu alkoi hemmetin kiireellä, sillä jouduin lentämään Lontoosta Helsinkiin ja tapani mukaan olin bookannut vähän liian myöhäiset lennot itselleni ja hevosenhoitajalleni.. Tarkoitus oli viettää valmennusviikonloppu Maybeck Studissa ja perehtyä valjakkoajon saloihin. Kyllä, vaikka pyöritän valjakkokilpatallia, en itse ymmärrä siitä hönkäsen pöläystäkään - siispä jos tällä kertaa asia avautuisi hieman enemmän myös minulle. Cordé oli jo saapunut määränpäähän hyvissä ajoin, sillä sen kuljetus oltiin sentään tilattu ajoissa. Saavuimme Maybeck Studiin juuri sopivasti lounaalle, tyylikkäästi 2h myöhässä. Itse keskityin enemmän keskustelemaan Bettinan ja Amelien kanssa illanvietosta, kun passitin hevosenhoitajani pistämään Cordén valmiiksi. Lounaan jälkeen lähdimme harjoitteluareenalle ja ryhdyimme töihin. Kieltämättä ajatukseni harhailivat edelleenkin vain illan saunomisessa, viinissä että juustolautasissa, mutta saimme Cordén kanssa jotakin sentään aikaiseksi!

"Voisitko nyt tulla ja olla kuin aikuiset ihmiset", Bettina sovitteli Amelielle joka oli pitänyt mykkäkoulua pari tuntia alkaneen riidan jälkeen. Sisarukset eivät olleet päässeet yhteisymmärrykseen kumman vastuulla oli kauppaan unohtuneet viinitonkat. Amelie ei sanonut sanaakaan, vaan paineli ulos ja käveli kohti piha-aukiota, jonne kohta huristelisi ensimmäiset vieraat. Bettina pyöritteli silmiään ja mietti todella kumpi heistä onkaan vanhempi. Mökötyksen tilalle tulvi iloa ja naurua kun ensimmäiset saapuivat paikalle.

Lea ja Penelopeia kaartoivat pihaan aikalailla peräkanaa. Bettina ohjasi heidän autoja sopiville parkkipaikoille joista ponien uloslastaus olisi kaikkein kätevintä. Amelie lähti juoksujalkaa patistamaan tallityöntekijöitä pihalle ja haki itse samalla kaksi täyttä skumppalasia. Lea ja Pene astuivat ulos ja kaikki vaihtoivat lämpimiä halauksia. Päivä aloitettiin skumpan kilistelyllä ja hevoshoitajat huolehtivat vierailevat ponit talliin. Tottakai Amelie ja Bettina halusivat heti muodollisuuksien jälkeen tervehtiä kasvattejaan tarkemmin ja todeta kuinka upeita otuksia heistä oli kasvanut!

Seuraavaksi saapui Crimis ja Liia ja kieltämättä olimme hieman huolissamme Kidasta jota ei kuulunut. Hän oli kuitenkin varannut itselleen lounaan jota kuitenkin siirryimme muulla porukalla nauttimaan päärakennukseen. Kaiken lisäksi Kidan puhelimeen ei saanut yhteyttä. Myöhemmin kävi ilmi, että vielä tuolloin hänen lentonsa ei ollut laskeutunut, joten verkkoyhteyttä ei ollut. Amelie oli patistanut tallityöntekijän noutamaan unohtunutta viiniä, jotta illalla ei oltaisi aivan kuivin suin. Illanvietto ja rento jutustelu tulisi varmasti tarpeeseen, sillä päivän pääaiheena oli kuitenkin kova valjakkoajotreeni!

Valmennuskommentit: Amelie pyöritteli silmiään katsoessaan Cordén ja Kidan alkulämmittelyä. "Sitten voitaisiin alkaa ihan töihin ja lopettaa tämä jolkottelu, tästä on ohjasajo kaukana", suorapuheinen Amelie sanoi lopulta. Cordé toimi ajatuksen lailla ja vaikutti helpolta ajettavalta, aivan kuten isänsäkin. Myös liikkeet olivat viimeistä pisaraa myöden samanlaiset. Kun saimme kärryt perään, aloitettiin tarkkuus- ja nopeustehtävillä, joissa vaikeinta sekä Cordélle että Kidalle oli selkeästi keskittyminen. "Vie tehtävä loppuun asti, mieti se alusta loppuun asti ja vie se sinne", Amelie kannusti Kidaa. Cordé kävi jossain kohtaa jo aika kuumana kun pääsimme laukkatehtävien pariin. Siitä suoritukset kuitenkin parani, sillä Cordésta tuli hyvin tarkka ja herkkä avuille. Kidan ei tarvinnut loppupeleissä tehdä paljoa, kun Cordé oli siinä pisteessä, että olisi tehnyt vaikka voltin.

© VRL-08368     Grafiikka © Amretasgraphics
virtuaalihevonen / a sim-game horse