Burlyhill Dressage


Cape Coral
ktk-III   3 Star Prospect


© Landgestüt Celle

Syntynyt, ikä 30.11.2018 8-vuotias VH-tunnus VH19-011-0028
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, ori Väri, säkäkorkeus Rautias, 171cm
Omistaa Burlyhill Dressage, VRL-08368 Maahantuonut Burlyhill Dressage
Painoitus, taso Koulupainoitteinen, Grand Prix Ominaisuuspisteet 0.00, tasolla 0

 

Saavutukset

20.04.2019 Kantakirjaustilaisuus, ktk-III (17 + 17 + 17 + 17 = 68 p.)

 

Cape Coral on luonteeltaan veikeä ja hyväntuulinen kaveri. Ori on käsitellessä asiallinen ja toimii lähes aina kuten pitää. Harjatessa se pysyy kutakuinkin hyvin paikoillaan käytävällä, mutta aloittaa välillä turhan kuopimisen ja touhuamisen kyllästyttyään nopeasti odotteluun. Kärsivällisyys ei ole tämän orin vahvimpia puolia ja se pyritäänkin hoitamaan aina ripeästi kuntoon. Satulointi ja suitsien pukeminen hoituvat ongelmitta, samoin muut hoitotoimenpiteet sekä eläinlääkärikäynnit. Kengittäessä Coralilla on osittain hankaluuksia pitää kinttunsa kurissa ja se tuuppaa pelleilemään joskus vetämällä jalkojaan pois kengittäjältä ja koettelemalla tämän hermoja. Taluttaessa Coral kulkee vierellä nätisti, mutta jäisi uteliaana hevosena mielellään tutkimaan aina kaikkea mahdollista, mitä matkan varrella eteen sattuu.

Ratsuna ori on motivoitunut ja rehellinen. Coral ei sätky turhia ja on turvallinen kaikissa tilanteissa. Coralilla on mitä upeimmat liikkeet, jotka se on perinyt molemmilta vanhemmiltaan. Orin vahvuuksia ovat ehdottomasti ravi- ja käyntityöskentely ja sen piaffi on muun muassa erinomaista. Laukkatyöskentelyssä Coral välillä kuumenee turhan paljon ja innostuessaan alkaa touhottamaan helposti liikaa. Coral on ratsastaessa kevyt jalalle ja liikkuu omalla moottorillaan, eikä sitä tarvitse patistaa koskaan eteen voimakkaammilla avuilla. Ori viihtyy sileätyöskentelyn lisäksi myös pienten esteiden parissa, että maastossa. Parasta ovat kuitenkin minimaastoesteet, joita se pääsee hyppäämään aina silloin tällöin naapuritallillemme.

Kilpailutilanteissa Coral on kuitenkin parhaimmillaan. Ori rakastaa esiintymistä yli kaiken ja mitä enemmän kannustusta, yleisöä ja meininkiä, sitä parempia suorituksia se tekee. Coral suorittaa radalla tehtävät tarkasti ja kuuntelee hyvin ratsastajansa apuja. Verryttelytkin sujuvat aina ilman härdelliä, sillä tätä herraa ei hetkauta ohi vilistelevät ratsukot ja hulina. Coral on kiltti matkustaja ja kävelee kuljetusautoon mielellään. Oria voi kuljettaa niin tammojen kuin toisten oriiden seurassa ongelmitta.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Cape Town evm
hann rtkm 171cm
Capricorn evm
hann rtkm 175cm
Giselle evm
hann rt 167cm
Luciana evm
hann rt 169cm
Lucifer evm
hann m 167cm
Sakura evm
hann rt 168cm

i. Cape Town on näyttävä hannoverilaisori, joka tulee menestyneestä kouluratsastussuvusta. Väritykseltään tämä I-palkittu kantakirjaori on rautiaankimo ja säkäkorkeudeltaan 171 cm. Cape Town on itse kilpaillut kouluradoilla aina GP-tasolla asti sekä tehnyt hyvää ja tasaista tulosta useamman vuoden ajan. Nyttemmin ori toimii kotitallillaan Saksassa jalostusorina ja sillä on jo useampi jälkeläinen porskuttamassa ympäri Eurooppaa. Luonteeltaan ori on hyvin suora ja reilu, ei ehkä se tallin sosiaalisin hevonen, mutta omaa hyvät käytöstavat. Cape Town on jättänyt jälkikasvulleen laadukasta liikettä ja kelpoa rakennetta.

ii. Capricorn on kookas 175 cm säkäkorkeutta omaava hannoverori, joka on väriltään rautiaankimo. Suuresta koostaan huolimatta ori on todella kevyt ratsastaa ja se liikkuu hyvin ketterästi. Capricorn on kilpaillut Grand Prix luokissa kelpo tuloksin ja edustanut kotimaataan muun muassa maailmanmestaruuskilpailuissa. Capricorn myytiin synnyinmaastaan Saksasta Espanjaan jo nuorena, joten se on kilpaillut pelkästään Espanjan lipun väreissä. Ori ei ole toiminut paljoa jalostuskäytössä, mutta kolmen neljän ikäisenä sitä käytettiin jonkin verran tammoille ja vähäisestä jälkeläisten määrästä huolimatta sen jälkikasvu on ollut varsin menestynyttä. Luonteeltaan Capricorn on oikea herrasmies.

ie. Giselle hann rt 167cm

e. Luciana on 169 cm korkea, rautiaan värityksen omaava siitostamma, joka on kiertänyt paljon näyttelykehiä ja kantakirjattu II-palkinnolle. Tammalla on erinomaiset liikkeet ja siitä olisi tullut varmasti hyvä kilparatsukin kouluradoille, mutta tamman kasvattaja-omistaja on halunnut pitää sen pelkässä siitoskäytössä. Onneksi tamman lahjakkuus ei nyt aivan ole mennyt hukkaan, vaikka itse se ei olekaan kilpaillut, sillä Luciana on periyttänyt tätä ominaisuuttaan kyllä hyvin eteenpäin jälkikasvulleensa. Luciana on luonteeltaan lempeä ja oikein huolehtivainen varsojensa kanssa. Tamma on aina hyväntuulinen ja rauhallinen.

ei. Lucifer on upean ulkomuodon ja rakenteen omaava hannoverori, joka on väriltään täysin musta ja säkäkorkeudeltaan 167 cm korkea. Lucifer ei kyllä edusta nimensä mukaisesti mitenkään paholaista, vaan on luonteeltaan oikein mukava ja rauhallinen kaveri. Lucifer on kilpaillut Grand Prix tasolla ja voittanut pari kertaa Saksan mestaruuden. Ori on ollut hyvän luonteensa ja tuloksiensa takia aika suosittu nimi jalostuskessa ja sillä onkin paljon jälkikasvua eri puolilla maailmaa. Jälkikasvulleen se on jättänyt hyvää luonnetta ja ratsastettavuutta. Nykyään ori on jo korkean ikänsä vuoksi eläkkeellä ja saa viettää leppoisia vanhuudenpäiviään kasvattajallaan omalla synnyintallillaan.

ee. Sakura hann rt 168cm

HANN o. Burlyhill Colorink s. 01.03.2019 e. Inkheart
HANN t. Burlyhill Campina s. 03.04.2019 e. Apona

 

Näyttelytulokset

15.03.2019 NJ Chowter Sporthorses, irtoSERT, pt: Jannica

 

    © VRL-08368
virtuaalitalli / a sim-game stable
virtuaalihevonen / a sim-game horse